Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó
Versben és dalban vall életéről a Kossuth-díjas színművész a Duna Palotában

2015. november 04.
2015_1105jeles-szinmuveszeink_II-10241.jpgSzámtalan sikeres zenés és prózai szerep kötődik Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész nevéhez, azonban nem mindennapi élményben lehet részük mindazoknak, akik az „Emlékeim versben, dalban” című új estjét megtekintik november 5-én, csütörtökön este 19 órától a Duna Palotában. A művésznőt ez alkalomból az életútját, a négy évtizedes színészi pályafutását megidéző személyes hangvételű előadói estjéről kérdezte Molnár Adrienn, a Bánffy György Kulturális Szalon vezetője, a "Jeles színművészeink" sorozat szervezője.

Magyar hadifoglyok halálmarsa
Filmbemutató az Uránia Filmszínházban

2015. október 19.

Szamar_sziget_szellemkatonai.jpgHalálmarséppen száz éve kezdődött a nagy háború egyik legdrámaibb fogolytörténete. 1915. október 19-én kerekedett fel a dél-szerbiai Nis hadifogolylágeréből egy osztrák–magyar szellemsereg, hogy megkezdje két hónapos útját Koszovón és az albán havasokon-mocsarakon át – egészen az itáliai kietlen Szamár-szigetig.
A történet ma sem zárult le. Az emlékét övező botrányok legalábbis erre utalnak. 

Mit tehetünk a mindent végképp eltörlő feledés ellen? Győzelmek, vereségek, tömeges tragédiák tűnnek el nemzeti emlékezetünkből, amelyeknek más népek könyvtárnyi irodalmat és filmes szuperprodukciókat szentelnek.

Szamár-sziget rabjai - Major Anita és Margittai Gábor filmjének díszbemutatója az Uránia Filmszínházban október 26-án, hétfőn 18 órakor. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Szeretettel várják az érdeklődőket!


Bessenyei emlékest
a Duna Palotában

2015. október 14.
Bessenyei-emlekest1.jpgA Bánffy György Kulturális Szalon új sorozatában jeles színművészeink pályafutását idézzi fel. A sorozat első előadásán október 16-án a Duna Palotában Bessenyei Ferencre emlékezik Nagyváradi Erzsébet, Blaskó Péter és Rubold Ödön. A Nemzeti Színház estjét A. Szabó Magda szerkesztette.

Indul az új évad a Polgárok Házában
2015-2016

2015. szeptember 14.

IvanLaszlo.jpgSzeptember második felében az állandó programokkal elindul őszi évadunk, így szeretettel várjuk vendégeinket 23-án délelőtt a Batthyány-Strattmann László Idősek Akadémiáján Iván László professzor előadására, délután az "Öltögető" polgári fonóba, 24-én pedig a "Lornyon és Sétapálca" nyugdíjas klub évadnyitó alkalmára.

Októberben borkóstolóval, Takaró Mihály irodalomtörténeti sorozatával, koncerttel és számos színvonalas rendezvénnyel folytatjuk az esztendőt.


Kolozsvár kincsei Budapesten
Tekintsen bele rendezvényünkbe!

2015. április 25.

KolozsvarPLAY1.jpgA Polgárok Háza "Városi kultúrák a Kárpát-medencében" című sorozatában a magyarság emblematikus városait látja vendégül. A sorozat harmadik estjén kincses Kolozsvár, Erdély fővárosa mutatkozott be.

Ha kimaradt, most megnézheti videó-összeállításunkat az estről!


A Palugyay torta receptje
Pozsonyi különlegességek a XIX. századból

2015. március 27.

Château_Palugyay.jpgA magyar pezsgőgyártás bölcsője 1825-ben Pozsonyban volt, itt alapították az első, Franciaországon kívüli pezsgőgyárat, amelyhez csatlakozott a Palugyay Pincészet is. A magyar hagyományokkal rendelkező Hubert pezsgőt még ma is gyártják.

1874-ben Jurkovits Ferenc, a Grand Hotel Hungária séfje különleges születésnapi tortát készített a pozsonyi Zöldfa Szálló tulajdonosa, Palugyay Jakab részére, melyet Palugyai tortának nevezett el. A receptet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum bocsátotta rendelkezésre.


Adományokat gyűjtünk KÁRPÁTALJA javára!
Folyamatos gyűjtés!

2015. március 21.
Karpatalja4-3.jpg

Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában 2015. március 15-én az Országház kupolatermében.

Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést adományozott:

Dr. Iván László, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa, a Batthyány-Strattmann László Idősek Akadémiájának alapítója és vezetője részére az idősek életminőségének javítása érdekében végzett sokoldalú szakmai munkája és társadalmi szerepvállalása, az öregedés neuropszichiátriai összefüggéseit és társadalmi vonatkozásait vizsgáló tudományos, valamint jelentős pedagógiai tevékenysége elismeréseként

IvanLaszlo.jpg
 
dr. Kásler Miklós onkológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, tanszékvezető egyetemi tanár részére több évtizedes, kimagasló gyógyító, tudományos és egyetemi oktatói munkássága, valamint a hazai onkológiai ellátás fejlesztése érdekében végzett fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként
 
drKaslerMiklos.jpg


TISZTELET A BÁTRAKNAK!
Az 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁNAK PROGRAMJAI

2015. március 15.
marcius_15.jpg

Lendva-web1.pngA Polgárok Háza  2009 óta rendezvénysorozatok keretében ismerteti a Kárpát-medence vidékeit. „Kárpát-medencei Magyar Népművészet” c. sorozatunk öt évadában harmincöt est keretében a négy égtáj felől, mind a nyolc trianoni utódállam magyar közösségeiből érkeztek  fellépőink.
2015-től „Városi kultúrák a Kárpát-medencében” címmel új sorozatot indítunk, ezúttal a magyarság emblematikus városait látva vendégül.

Elsőként a kedvező jogi helyzetű, ugyanakkor erősen fogyatkozó lélekszámú szlovéniai magyarság székvárosa, Lendva mutatkozik be február 20-án, pénteken a Polgárok Házában.

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13
244 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója

Videók számtalanul

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkel

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkelés a Szerencsejáték Zrt.