Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
Megjelent Polgárok Háza - tíz esztendő, 2004-2014 című kötetünk!
Kapható a Polgárok Házában!

2014. augusztus 28.
konyv-borito-kicsi.jpg
„Sok házat építettem hatvanöt évem alatt. Valójában azonban csak egyet, egyetlen láthatatlan házat, melyet mások előttem is már régen megépítettek, nekem csak láthatóvá kellett volna tennem.” (Makovecz Imre)
Megjelent képes albumunk intézményünk első évtizedéről, arról a példátlan összefogásról, melynek eredményeképpen létrejött és tíz esztendeje működik a Ház. A kötet Jókai Anna születésnapi köszöntőjével kezdődik, de megtalálható benne Mádl Dalma, Császár Angéla, Melocco Miklós írása is és számtalan fotó, melyeken sokan saját magukat is viszontláthatják.

Kövér László: a Polgárok Házában lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik
Sajtóválogatás évadnyitó estünkről

2014. augusztus 27.
_FGP8849PH10.jpg"A Polgárok Háza a találkozások helyszíne, ahol lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik" - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Polgárok Háza megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes évadnyitó estünkön. Összegyűjtöttük a rendezvényről szóló figyelemre méltó cikkeket, beszámolókat, melyeket az alábbiakban elolvashatnak.

A polgári körök előbbre vitték a nemzet életét
A Fidesz.hu beszámolója

2014. augusztus 27.

1409079709-tom6046.jpg"Nemcsak a Fidesz politikai közösségét, hanem az egész nemzet életét is előbbre vitte a polgári körök mozgalma és az ennek otthonul szolgáló Polgárok Háza" - mondta a rendezvény főszónoka, Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Polgárok Háza megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes évadnyitó estünkön.

A rendezvény kezdetén egy kisfilmben idézték fel a tíz évvel ezelőtti megnyitó fő pillanatait, a megjelentek részleteket láthattak, hallhattak Orbán Viktor, Hende Csaba és Makovecz Imre 2004. augusztusi beszédéből.


Tovább a Csillagösvény Utazási Iroda honlapjára!A Polgárok Háza és a Csillagösvény Utazási Iroda együttműködésének köszönhetően vendégeink számára sok olyan program van a kizárólag magyarlakta területekre utakat szervező iroda kínálatában, amelyek Erdély magyar szórványvidékeit érintik, azokat a területeket, amelyekről nagy sikerű rendezvénysorozatunk, az Erdély Szórványmagyarsága vendégei érkeztek. Emellett az iroda kínálatában alálhatnak utakat Kárpát-mednecei Magyar Népművészet rendezvénysorozatunk korábbi évadaiban bemutatott felvidéki és kárpátaljai tájegységekre is.
 
Az együttműködésnek köszönhetően vendégeink, szimpatizánsaink 5% kedvezménnyel vehetnek részt bármely Csillagösvény túrán!

Foglalásnál hivatkozzon a Polgárok Házára, a kedvezmény érvényesítéséhez!

Nemzeti Összetartozás Napja
Hívja fel határon túli rokonát, ismerősét!

2014. június 04.
NemzetiOsszetartozas2014-keskeny.jpg
 
A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a trianoni tragédiára emlékezve, június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította, és megerősítette, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság, és a magyarok önazonosságának meghatározó eleme.

Az emléknap alkalmából, az összetartozás érzését erősítve Ön is hívja fel telefonon határon túli rokonait, ismerőseit!
 

meghivo.jpg

Élő néphagyományok
Vajdasági barátaink Budapesten

2014. május 06.

Vajdasag150x1001.JPGVajdasági Magyar Folklórközpont - melynek szervezésében felejthetetlen előadásban és kiállításban lehetett része a Polgárok Háza közönségének 2011-ben - ezúttal a Galgamácsai Hagyományőrző Egyesület vendégeként mutatkozik be a belvárosi VITKOVICS 12 Kulturális Központ HEREDITAS Galériájában, a HEREDITAS Kulturális Egyesülettel és az IHAROS Népművészeti Egyesülettel együtt.

A kiállítás megtekinthető 2014.  június 14-ig.

A kiállítás-sorozat fővédnöke: Schmittné Makray Katalin.


Díjfizető övezet lett a Visi Imre utca
A parkolás a Csobánc utcai parkolóházban

2014. április 15.
parkolas.jpgA parkolási feszültségek enyhítése érdekében kibővülnek a díjfizető övezetek Józsefvárosban. 2014. április 15-től fizetőssé válik a Práter-Szigony negyed, a Belső Józsefváros és a külső Klinikai tömb.

Rendelkezzen adójának 1%-áról
Támogassa a tízéves Polgárok Házát!

2014. április 14.
PHpaloc-farsang-kicsi.pngTisztelt Vendégünk, Támogatónk, Barátunk!

A Polgárok Háza immár 10. esztendeje ad otthont a polgári gondolkodás rendezvényeinek, munkánkat és az Ön támogatását a nemzeti kultúra és a magyar népművészet ápolására fordítjuk. Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy tevékenységünkkel sokat teszünk közös kulturális értékeink védelmében, akkor kérjük, támogassa adójának 1%-ával a Polgárok Házát működtető Szövetség a Nemzetért Alapítványt!

Adószámunk: 18177428-1-42

Nagylelkű segítségét ezúton is hálásan köszönjük!


Kárpátaljai művelődéstörténet a XVIII. kerületben
A kárpátaljai irodalmi estek a jövőben új helyszínen, az Üllői út 517-ben folytatódnak

2014. április 14.
2013_1108Karpatalja.pngA Kárpátaljai Irodalmárok, Művészek, Alkotók Közössége (KIMAK) és az Üde Színfolt Kulturális Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, kedves hozzátartozóit és barátait Popovics Béla munkácsi tanár, helytörténész, honismereti vezető "Művelődéstörténeti barangolás Kárpátalján" című vetítettképes előadására.

3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15
245 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója

Videók számtalanul

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkel

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkelés a Szerencsejáték Zrt.