Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

NyitóoldalMagunkról

Tájékoztató a Polgárok Házáról
2005. szeptember 28.
Az elvesztett 2002-es választások után egy hónappal Orbán Viktor felhívására szerte a világban polgári körök szerveződtek.

A közös értékrendet valló emberek összefogásából, adományaiból fél évvel később a Szövetség a Nemzetért Alapítvány mintegy 100 millió forintért megvásárolta a VIII. ker., Visi Imre u. 6. szám alatti ingatlant. Az 1600 négyzetméteres épület az 1930-as években épült, s hosszabb ideig egy képkeretgyár üzemelt falai között.
A háromszintes bérház felújítási munkálatai 2003 novemberében kezdődtek és 2004 augusztusában fejeződtek be. Az átalakítás terveit Makovecz Imre tanítványai készítették.
A Polgárok Házát 2004. augusztus 22-én Orbán Viktor avatta fel.

Az átadás óta egy közösségi, kulturális és oktatási feladatok ellátására egyaránt alkalmas, korszerű épület áll a polgári körök, civil szerveződések rendelkezésére.

A ház beosztása lehetővé teszi egyszerre akár több rendezvény lebonyolítását is.


FÖLDSZINT

  • 280 férőhelyes Díszterem (Alkalmas színházi előadások, koncertek, konferenciák megtartására.)


I. EMELET

  • Kulturális Programiroda
  • Könyvtár (A könyvállomány egésze magánszemélyek, illetve kiadók adományaiból származik. Olvasó- és kölcsönkönyvtárként működik.)
  • Imaszoba (Nyugodt elmélkedésre ad lehetőséget a Ház dolgozói és látogatói számára. Imaórák, vallási és irodalmi témájú rendezvények helyszíne.)
  • Kávézó-büfé: Nyitvatartás: Naponta 9-15 óráig, ill. rendezvények alkalmából.(Nem a Ház üzemelteti, külső céggel kötöttünk szerződést.)


II. EMELET

  • Szövetség a Nemzetért Alapítvány titkársága, intézményünk fenntartója
  • Kiállító terem (havonta újabb és újabb kiállítások láthatóak. A kiállítás megnyitókon kiváló előadóművészek közreműködnek.)
  • Tárgyaló (kb. 24 fős tárgyalóterem értekezletek, kisebb létszámú gyűlések, megbeszélések helyszíne.)


III. EMELET

Ez az emelet bérbe van adva, nem látogatható.


IV. EMELET

  • Az emelet termeit bérbe adtuk;
  • Tetőterasz (Jó idő esetén alkalmas olvasgatásra, kávézásra, fogadások lebonyolítására.)Bár a Polgárok Háza már felépült, fenntartásához, minél eredményesebb működéséhez továbbra is sokak önkéntes munkájára, pénz- és természetbeni adományára van szükség. A ház falait már több mint 26 ezer adománytevő neve borítja. A legalább 30.000Ft. hozzájárulást tevők neve a nagyteremben található székeken került/kerül megörökítésre. Mindazok, akik segítenek, a nemzeti kultúra, a polgári gondolkodás erősödését szolgálják hazánkban. A bútorok egy része, a virágok, illetve a falakon látható képek, a földszinti üvegfestmény is mind- mind adományokból származik.

A Polgárok Házáról, az egyes programokról részletes, naprakész ismertetés található az intézmény saját honlapján, illetve a havonta megjelenő programfüzetünkben.

Ingyenes, postán küldött PROGRAMFÜZETÜNK valamint ELEKTRONIKUS HÍRLEVELÜNK megrendelhető telefonon vagy e-mailen alábbi elérhetőségeinken:
Telefon: +36-1/299-8050
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu
 

 

***

 

TÁJÉKOZTATÓ RENDEZVÉNYEINK SAJTÓNYILVÁNOSSÁGÁRÓL

Felhívjuk a média tisztelt munkatársainak figyelmét arra, hogy rendezvényeinken a sajtó jelenléte regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni írásban a polgarokhaza@polgarokhaza.hu elektronikus levélcímen lehet, és csak a visszaigazoló levél jogosít fel a rendezvényen való részvételre.

A Polgárok Háza fenntartja magának azt a jogot, hogy a nem regisztrált médiaszereplők részvételét elutasítsa.

Üdvözlettel: Polgárok Háza Kulturális Programiroda

 

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója

Videók számtalanul

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkel

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkelés a Szerencsejáték Zrt.